Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Van der Borden

Sinds 1933 dé vastgoedspecialist van Alkmaar en omstreken.

Van der Borden is al vier generaties lang dé vastgoedprofessional en makelaar in Alkmaar en omgeving. Ooit gestart door ‘opa’ van der Borden in 1933, de tweede makelaar in Alkmaar. Eenvoudig op de fiets richting Schoorl en Bergen om huurpenningen te innen. En hop, dezelfde fiets om mensen van het station te halen die in de stad een huurwoning kwamen bezichtigen.

Sinds die tijd is het bedrijf van generatie op generatie doorgegeven inclusief haar tradities, kennis en eerlijkheid. Dit jaar was het tijd voor een nieuwe website. Met het team van Van der Borden hebben we nauw samengewerkt aan een parel van een site. Een exemplaar waar we ontzettend trots op zijn.

Maatwerkaanpak: de sleutel tot succes

Maar hoe zet je een parel van een website neer? En hoe zorg je ervoor dat er over elk detail is nagedacht? Onze maatwerkaanpak was daarop het antwoord. Samen met het team van Van der Borden hebben we nagedacht over de ideale sitemap. Een sitemap kun je zien als de bouwstenen van een website, deze geeft nauwkeurig de navigatiestructuur en onderliggende pagina’s weer.

Van daaruit hebben wij wireframes ontwikkeld. Digitale blauwdrukken waarbij de focus ligt op de structuur van pagina’s. Daarbij hebben we nagedacht over de conversiepaden per type gebruiker. Middels prototypes zijn we tot de definitieve blauwdrukken gekomen en werd het tijd om door te pakken met de volgende stap: de designfase.

De vorige website bevond zich in een nagenoeg gesloten systeem. Het maken van wijzigingen was complex en tijdrovend. De nieuwe website straalt exact dat uit waar we naar op zoek waren. Daarnaast is het beheren van de website heel eenvoudig waardoor we niet voor ieder detail afhankelijk zijn Webreact.

Beeld en identiteit

Tijdens het designproces hebben we de balans gezocht tussen enerzijds een moderne website en anderzijds de rijke historie en kenmerken van Van der Borden. Een stuk van de identiteit van Van der Borden hebben we dan ook terug laten keren in de footer, in de vorm van typische Alkmaarse gevels.

Daarnaast speelde foto- en videografie een belangrijke rol tijdens het designproces. Samen met freelancer Peter-Paul Vooijs zijn we door de designs gelopen en was het voor hem volledig duidelijk naar welk materiaal wij op zoek waren. Zijn droneshots, te zien op de homepage, geven een goed beeld van de diversiteit van het aanbod in Alkmaar en omgeving.

Ook is het volledige team vastgelegd en is er druk gezocht naar foto’s uit de oude doosch. Prachtig materiaal waarmee we de over ons pagina heel persoonlijk hebben kunnen maken.

Technische koppelingen

Voor het weergeven van woningen en zakelijke objecten hebben wij koppelingen gerealiseerd met Realworks en OSRE. Maatwerk waarmee Van der Borden zich ervan verzekerd dat altijd het meest recente aanbod met de juiste status zichtbaar is binnen de website.

Ook nieuwbouwprojecten worden volledig geautomatiseerd opgehaald vanuit Realworks waarna de data in WordPress verder aangevuld kan worden naar wens. Zo is het mogelijk om voor nieuwbouwprojecten een experience neer te zetten van A tot Z, inclusief alle gewenste data. Ook als deze data niet in de bron (Realworks) beschikbaar is.

Automatiseren van processen

Door het digitaliseren van processen kun je je organisatie efficiënter laten werken. Goede voorbeelden daarvan binnen deze website, zijn de processen rondom het opzeggen van de huur of het aanvragen van een reparatie. Hiervoor moest in het verleden nog een fysiek formulier worden ingevuld, waarna deze per mail werd verzonden.

In de nieuwe situatie vindt dit proces online plaats middels een gebruiksvriendelijk stappenproces. De aanvraag krijgt Van der Borden digitaal binnen waarna deze direct verwerkt kan worden.

Continue feedback

Werken naar de meest ideale website doe je samen. Dat klinkt misschien logisch, maar in de praktijk blijkt nog steeds dat klanten verrast zijn over de hoeveelheid communicatie en afstemmomenten gedurende een traject. Dit is voor ons echter essentieel om het beste eindresultaat neer te zetten. Wireframes en designs valideren wij op meerdere momenten, zowel tijdens video-calls als fysieke meetings. Ook buiten deze momenten om heeft de klant continu zicht op het werk dat we verzetten en kunnen zij live meekijken in onze design software: Figma.

Tijdens de daadwerkelijke bouw van de website heeft de klant toegang tot de testomgeving en kan content stap voor stap worden geplaatst. Een fijne en nauwe samenwerking waarbij we ontzettend blij zijn met de input en betrokkenheid vanuit Van der Borden.

Een leverancier die je continu betrekt bij het proces voelt als een verademing. Webreact is continu transparant in de stappen die ze zetten waardoor de samenwerking als een warm bad voelt.

De volgende stappen

Voor Van der Borden hebben we een dijk van een website weten neer te zetten. De techniek achter de site is robuust en het thema is volledig door ons in-house ontwikkeld. Dat betekent dat doorontwikkeling relatief eenvoudig is en we geen afhankelijkheden hebben van externe ontwikkelaars. We kijken dan ook erg uit naar het verder optimaliseren en verbeteren van de website, want alleen zo blijf je de beste in de markt. Ook na 89 jaar!