De 6 webdesign trends van 2017

Inmiddels draait 2017 op volle toeren en wij ook! Bij Webreact houden we de veranderingen in ons branche nauwlettend in de gaten. Zo zijn er de afgelopen maanden een aantal nieuwe trends ontstaan op het gebied van webdesign.

Ik heb er al een aantal gespot en heb ze voor je op een rijtje gezet om je op de hoogte te houden van de veranderingen die de komende tijd centraal staan.

1. Kleur

Weg met wit, zwart en neutrale kleuren. Grijp de aandacht door gebruik te maken van verzachte neon tinten, duo-tones en gradients, het liefst in wat nineties kleuren. Deze verandering is in 2016 opgepikt door bedrijven als Instagram en Spotify. De trend zet door en wordt nu door het grote publiek opgepikt.

 

Webdesign trends

2. Typografie

Groot en gedurfd. Een beetje zoals je gewend bent om te zien in magazines. Dit mag nu ook online. Met een groot verschil in groottes tussen de kop en body teksten creëer je een sterk contrast. Op deze manier trek je de aandacht van je publiek.

typografie

3. Fotografie

Ondertussen zijn alle stockfoto’s wel een keer gebruikt. Door het gebruiken van eigen foto’s op je website die de sfeer van jouw bedrijf uitstralen kun je je als bedrijf onderscheiden van de rest.

fotografie

4. Iconen/illustraties

Ook de icoon-bibliotheek wordt veel gebruikt op websites. Het is dan ook een duidelijke manier om de bezoeker wegwijs te maken op je website. Wat het nog mooier maakt is wanneer deze iconen de stijl van je website uitstralen, zo blijf je uniek!

iconen/illustraties

5. Modulaire layouts

De modulaire opbouw van artikelen en beeld zorgt voor een overzichtelijk geheel. Tekst en afbeeldingen worden in blokken aangeboden aan de lezer, waardoor een langere tekst makkelijker te lezen wordt. Hoe minimalistischer, hoe beter.

modulaire layouts

6. Asymmetrie

Het is niet meer vanzelfsprekend dat een website bekeken wordt van boven naar beneden, je ziet steeds vaker websites met een “split screen”. Hiermee wordt bedoeld dat de website wordt opgedeeld in een linkerkant en een rechterkant. Deze kanten vullen elkaar aan, zoals een afbeelding die bij de tekst past, of zijn juist opgedeeld in twee totaal verschillende kanten die los staan van elkaar.

asymmetrie

Stefanie Bril

Over Stefanie Bril