Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

In zes stappen naar de lancering van jouw nieuwe platform

Voor het garanderen van een succesvol traject hanteren wij een gefaseerde aanpak. Een aanpak die wij voor tal van klanten hebben ingezet en stap voor stap is fijngeslepen. Kernpunt daarbij is de samenwerking met jou, als klant. Alle fasen doorlopen we namelijk samen waarbij er continu ruimte is voor feedback. Zie ons als de gids tijdens een gezamenlijke reis richting de lancering van jouw nieuwe platform.

01 - Intake

Wij bijten ons vast in jouw case

We starten met een kennismaking. Zo ervaren we of er een wederzijdse klik is; de basis voor een langdurige samenwerking. Uiteraard willen we alles weten over jouw organisatie en de markt waar je in opereert. We vragen je het hemd van het lijf. Van doelgroep tot aan de strategische doelen die zijn gesteld. En van gewenste technische koppelingen tot aan het in kaart brengen van alle betrokken partijen en/of stakeholders.

02 - Plan van aanpak

Overtuig je managers of collega's met een plan dat hout snijdt

Na de intake ontvang je van ons een kant-en-klaar plan van aanpak. Dit plan van aanpak bestaat uit een debriefing en urenbegroting, hiermee kun je:

  • valideren of wij de opdracht volledig hebben begrepen;
  • intern draagvlak creëren doordat wij ons al vast hebben gebeten in de case;
  • intern de juiste verwachtingen scheppen qua benodigde investering.

03 - Blue-print

We starten met een strategische kick-off sessie

Nu we van start mogen gaan is het belangrijk om alle betrokkenen vanuit jouw organisatie (en bijvoorbeeld het externe marketingbureau) volledig aangehaakt te krijgen én houden. Om die reden organiseren wij een strategische kick-off sessie. We willen er 100% zeker van zijn dat iedereen de doelgroep (personas), marketingdoelen en merkpositionering volledig scherp heeft.

Wireframes: digitale schetsen van het nieuwe platform

Na de strategische kick-off ontwikkelen wij de sitemap. Deze geeft de structuur van het nieuwe platform weer op navigatieniveau. Daarnaast wordt het zo exact duidelijk welke pagina templates er exact nodig zijn. Vervolgens geven wij invulling aan deze templates door wireframes te ontwikkelen. Dit zijn digitale schetsen van alle toekomstige pagina’s. Bij voorkeur ontwikkelen we deze voor desktop én mobiel. Zo wordt de volledige klantreis door de website duidelijk en kan elke betrokkene (en het externe marketingbureau) eenvoudig feedback leveren.

04 - Design

Met designs brengen wij jouw platform tot leven

Zodra we volledig tevreden zijn over de wireframes wordt het tijd om ze invulling te gaan geven. Daarbij is jullie brand guide leidend voor de stijl die we neerzetten. Heb je nog geen brand guide? Geen zorgen, die ontwikkelen we voor je waarbij we – indien gewenst – de identiteit gelijk naar een volgend niveau pushen. Net als de wireframes realiseren wij designs voor desktop én mobiel. Van de belangrijkste customer journeys creëren we prototypes. Ook in deze fase zijn er meerdere validatiesessies voor een zo goed mogelijk eindresultaat.

05 - Development

Van pixels schuiven naar werkende code

In een testomgeving ontwikkelen wij het nieuwe platform. Je hebt zelf ook toegang tot deze omgeving zodat je live de voortgang kunt bekijken. De ontwikkeling doen wij sprint based. Dat wil zeggen dat wij elke week functionaliteiten opleveren. Vervolgens geven wij tussentijdse workshops om je bekend te maken met jouw nieuwe platform. Zo kun je alvast aan de slag gaan met vullen van teksten en beelden. Heb je liever dat wij alle content voor je klaarzetten? Dan is dat uiteraard ook mogelijk.

06 - Delivery

De lancering van jouw nieuwe platform

Zodra de nieuwe website in de testomgeving volledig is gevuld en alle functionaliteiten door en door getest zijn wordt het tijd voor de lancering. Voorafgaand ontwikkelen wij een redirect sheet waarbij wij elke pagina van je bestaande website koppelen aan een pagina in de nieuwe website. Essentieel om posities in zoekmachines als Google zoveel mogelijk te behouden.

Ook integreren wij analytische tools zoals Google Analytics en Google Search Console (via Google Tag Manager). Wij kunnen dit volledig voor je inrichten, uiteraard kunnen we hierbij ook schakelen met jouw externe marketingbureau voor de best mogelijke implementatie.

Zodra het hosting platform volledig is ingericht wordt het tijd voor de druk op de knop: we gaan live! Gezamenlijk hebben we enkele maanden gewerkt om tot dit punt te komen. Het fundament staat en de V1 is een feit. Vervolgens staan wij altijd voor je klaar om het platform verder te optimaliseren en ontwikkelen.

Onze aanpak werkte al voor deze klanten