Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

IDTV

Verhalenmakers die mensen raken, bewegen, motiveren en zelfs veranderen.

IDTV is een Nederlandse productiemaatschappij, opgericht in 1977 door producent en programmamaker Harry de Winter. Sinds 2003 is IDTV onderdeel van het Britse mediaconcern All3Media. Waar ze bij IDTV goed in zijn? Het vertellen van verhalen. Verhalen met overtuigingskracht. Verhalen waarmee je mensen kunt veranderen, waarmee je de wereld verandert.

Deze verhalen verspreiden ze via televisie(formats), events en online storytelling. Uiteraard moet het verhaal van IDTV ook verteld worden. Dit doen zij via hun corporate website. De ontwikkeling van de website mochten wij voor onze rekening nemen.

Zien = geloven

Zoals gezegd draait het bij IDTV om het vertellen van verhalen in de vorm van televisie, events en online storytelling. Het presenteren van formats en cases staat dan ook centraal binnen de website van IDTV. We hebben op maat gemaakte stramienen (post types) ontwikkeld. Hierdoor is het beheren ervan zeer eenvoudig. Daarnaast zorgen deze stramienen voor consistentie tussen alle verschillende formats en cases.

Op de homepage vind je een showreel terug die gelijk de aandacht pakt van de bezoeker. Hierin is ook de splitsing opgenomen van IDTV (formats en producties) en IDTV+ (content en experiences). Zoals gebruikelijk zijn de componenten volledig geoptimaliseerd voor alle devices. En dat geldt voor de complete website. Of je de website nu bekijkt op broekzakformaat of op een bioscoopscherm, elk detail klopt.

Samenwerking en continue feedback

De ontwikkeling van de website van IDTV was een creatief proces. Tijdens dit proces hebben we nauw geschakeld hebben met het team van IDTV. Daarbij lag de verantwoordelijkheid voor het grafisch ontwerp bij IDTV zelf. Vanaf het eerste moment zijn wij betrokken geweest bij de ontwikkeling en hebben we best practices vanuit beide kanten kunnen toepassen. Het resultaat? Een strakke website die prikkelt om meer te weten te komen over de verhalen van IDTV.

Wij hebben zowel de technische ontwikkeling als de hosting voor onze rekening genomen. Hierdoor konden we de applicatie optimaliseren op basis van de infrastructuur.Ondanks het gebruik van groot beeldmateriaal en video-elementen, hebben we de laadtijd voor de website laag kunnen houden. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van slimme caching mechanismen.

Want uiteindelijk vertel je een verhaal met beeld. Haarscherp beeld en razendsnel geladen.