Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

In april van dit jaar zijn we gestart met een pilot rondom het invoeren van de 36-urige werkweek. Medewerkers ontvingen daarbij eens per twee weken een vrije dag zonder in te hoeven leveren op salaris. Hoe is het iedereen bevallen en wordt de 36-urige werkweek nu daadwerkelijk de nieuwe norm of stappen we toch weer terug naar 40 uur?

Waarom deze pilot?

Voordat we het gaan hebben over onze bevindingen, eerst nog even een stapje terug naar het oorspronkelijke doel. Want waarom zou je een 36-urige werkweek überhaupt als norm willen hanteren?

De reden zit min of meer in ons DNA. Bij Webreact hechten wij veel waarde aan de balans tussen werk en privé. Zo bieden we sinds jaar en dag standaard een ruim ouderschapsverlof aan kersverse vaders en bestaat er ongelimiteerd vakantieverlof. Uiteraard met een fair use policy. Daarnaast weten wij dondersgoed dat werken aan bureauzijde veel vergt van medewerkers op het gebied van flexibiliteit en verantwoordelijkheid. We gaan razendsnel van deadline naar deadline en de druk is vrijwel continu hoog. Stoom afblazen op de juiste momenten is daarom essentieel om zowel mentaal als fysiek vitaal te blijven.

Aanpak

Terug naar de pilot. Die startte op 1 april van dit jaar. Na een gezellige interne aankondiging, die vanzelfsprekend goed werd ontvangen, werd het tijd om structuur te geven aan de pilot. Want 36 uur kun je natuurlijk op meerdere manieren invullen. Kies je voor een wekelijkse halve vrije dag, voor een tweewekelijkse volledige vrije dag of ga je voor 4 x 9 uur?

4 x 9 uur had in ieder geval niet onze voorkeur. Onderzoek wijst uit dat de meeste personen met een kantoorbaan drie tot vier uur écht productief zijn. Het verlengen van een werkdag van 8 naar 9 uur leek ons om die reden geen strak plan.

De keuze tussen een volledige vrije dag eens per twee weken, of een wekelijkse halve vrije dag is vermoedelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Voor de pilot kozen we in ieder geval voor de volledige vrije dag. Zo was het intern nooit onduidelijk wie er wanneer een hele of halve dag vrij was. De gewenste vrije dag kozen ze verder zelf. De dag stond echter wel vast om verwachtingen (zowel intern als richting klanten) beter te kunnen managen. Een andere vereiste was dat niet iedereen op dezelfde dag vrij kon nemen, Webreact moest logischerwijs wel door blijven draaien met zo min mogelijk capaciteitsverlies voor klanten.

Enthousiaste reacties

Ja, je verwacht het niet: men is enthousiast! Maar wat zijn de tops, wat zijn de flops? En wat voor advies kunnen wij je meegeven indien je ook van start wilt gaan met een soortgelijke pilot?

Allereerst wordt de vrije dag ervaren als een cadeautje van Webreact. Men is het er unaniem over eens dat ze vrolijker, blijer en gelukkiger zijn sinds de invoering van de 36-urige werkweek. Hoe dat komt? Door een betere balans tussen privé en werk. Men ervaart meer rust en geeft aan gemotiveerder te zijn sinds de invoering van de pilot. Die verhoogde motivatie resulteert in een hogere productiviteit. Dat komt doordat ze simpelweg meer energie hebben door de extra vrije dag.

Daarnaast is er een groter verantwoordelijkheidsgevoel ontstaan en is men over het algemeen pro-actiever geworden. Het benodigde werk moet namelijk nog steeds worden uitgevoerd in de beschikbare tijd. Ofwel: minder de “komt het vandaag niet, dan komt het morgen wel” mentaliteit. Gewoon gas dus.

Het stond iedereen vrij om zelf de gewenste vrije dag te selecteren. In de praktijk plakt iedereen ‘m aan het weekend vast. Dat zorgt er vaker voor dat iemand een kort weekendje weg gaat. Een mini-vakantie dus. Meer het gevoel dat je er even tussenuit bent geweest en daardoor meer opgeladen op je werk verschijnen.

Verder blijkt men ‘moetjes’, zoals een kapper- of tandartsbezoek, ook vaak op de vrije dag te plannen. Vanuit ons geen verplichting overigens. Maar het gebeurt dus automatisch. Winnen we daar weer wat capaciteit terug 😉

De vrije dag voelt voor iedereen anders dan een dag in het weekend. Dit komt voornamelijk doordat het merendeel van de sociale contacten wel werkzaam is op die dag. Ofwel: je hebt echt even een dag voor jezelf zonder dat die al volgepland is met sociale ‘verplichtingen’. Dus meer me-time. En als we alle publicaties over burn-outs mogen geloven dan schijnt dat één van de cruciale punten te zijn om er een te voorkomen.

Wel is het planwerk iets complexer doordat soms simpelweg iemand afwezig is. Iemand die je net nodig hebt voor een specifieke klus of bij het blussen van een brandje. Het vraagt om meer schakelwerk en om meer kennisdeling.

En nu weer terug naar 40 uur

Leuk feitje. Waar men op alle vragen vrij ontspannen reageerde, was dat niet het geval op de vraag: “Wat is je primaire reactie als we zouden zeggen dat we de 36-urige werkweek terugdraaien en weer gezellig 40 uur gaan werken?”

De primaire reactie? Voornamelijk schrikkend en afkeurend. Door alle positieve effecten die men ervaart is er zeer weinig draagvlak ontstaan om terug te keren naar de oude situatie. Vanzelfsprekend hadden we geen andere reactie verwacht. Er zou alleen begrip zijn voor de keuze als het financieel simpelweg niet haalbaar is om 36 uur te blijven werken. Maar fijn is anders.

Goede tip dus in het geval je een soortgelijk traject wilt starten: denk niet te luchtig over het invoeren van een dergelijke pilot. Het ongefundeerd terugdraaien van de keuze zal zorgen voor het tegenovergestelde effect dat je wilde bereiken.

De nieuwe norm

Een half jaar geleden zijn we gestart met deze pilot. We waren ontzettend benieuwd hoe dit uit zou pakken en wat de impact zou zijn op het werk dat we kunnen verzetten. Ja, we maken minder uur. We zijn dus simpelweg minder facturabel. Tegelijkertijd zijn we energieker en productiever geworden, we doen meer in minder uur. Een mooie compensatie.

Uiteindelijk draait een bedrijf om mensen. En die mensen moeten zich energiek en vitaal voelen. Een maandelijkse masseur, een personal trainer, sloffen op je eerste werkdag, een fijn en huiselijk kantoor met een kakstrak dakterras in combinatie met een heerlijke en informele werksfeer dragen bij aan dat energieke en vitale gevoel. Net als de 36-urige werkweek. Wat ons betreft dus een blijvertje!

Ben je van plan om een soortgelijk traject te starten en wil je meer informatie? Geef ons gerust een belletje, want we vertellen je er graag meer over. Wil je bovenstaande zelf ervaren? Check dan ook vooral even onze vacatures. Zetten wij je sloffen alvast voor je klaar 🙂