Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Deze maand zijn we gestart met een pilot waarbij de 36-urige werkweek de nieuwe norm is. Medewerkers behouden daarbij hun salaris en ontvangen eens per twee weken een vrije dag. Daarmee willen we de werk-privébalans verbeteren, het stressniveau verlagen en de betrokkenheid van medewerkers vergroten.

Wie Webreact kent weet dat we veel waarde hechten aan balans tussen werk en privé. Zo bieden we sinds jaar en dag standaard twee weken ouderschapsverlof aan kersverse vaders en bestaat er ongelimiteerd vakantieverlof. Uiteraard met een fair use policy.

Omdat we ons ervan bewust zijn dat werken aan bureauzijde veel vergt van medewerkers op het gebied van flexibiliteit en verantwoordelijkheid, zijn we deze maand gestart met een pilot waarbij de 36-urige werkweek het nieuwe normaal is. In de praktijk betekent dit één keer in de twee weken een extra dag om te herstellen en ontspannen van alle mooie projecten die we voor klanten draaien.

Veelbelovende resultaten

Het concept van een kortere werkweek is uiteraard niet uit de lucht gegrepen. Waar wij op dit moment aan het testen zijn met een 36-urige werkweek, pionierde het Nieuw-Zeelandse administratiekantoor Perpetual Guardian in 2018 als eerste ter wereld met de 4-daagse werkweek inclusief behoud van salaris. Uit onderzoek bleek de productiviteit van medewerkers licht te stijgen. Interessanter nog is het feit dat de betrokkenheid van de medewerkers met een derde toenam en het stressniveau werd verlaagd met gemiddeld 40 procent.

Tal van bedrijven en overheden zijn in de voetsporen getreden van Perpetual Guardian. Van Scandinavië tot aan IJsland, Japan, Roemenië en Spanje. Laatstgenoemde is bezig met een 4-daagse werkweek pilot waar de overheid €50 miljoen voor heeft uitgetrokken. Dit ter ondersteuning van de deelnemende bedrijven om zo het behoud van het salaris bij een kortere werkweek te kunnen garanderen.

Efficiënter werken in minder uur

Het verkorten van de werkweek heeft uiteraard impact op het aantal uur dat we kunnen besteden aan een project. Doordat we ons al langere tijd focussen op het efficiënter inrichten van werkprocessen kunnen we dit goed opvangen.

Kelly Cambach, partner binnen Webreact, over de gemaakte keuze: “Van sales tot aan design en development, alle disciplines binnen Webreact dragen hun steentje bij als het gaat om het efficiënter inrichten van processen. Zo kunnen we in minder uur, net zoveel of zelfs nog meer werk verzetten dan voorheen. Dat maakt een keuze voor een pilot als deze een logisch gevolg van de verbeteringen die we tot dusver hebben doorgevoerd.”

Evaluatie en vervolg

Bij Webreact bevindt de pilot zich inmiddels in de eerste week. De pilot zal tot 1 oktober 2022 duren waarna we evalueren en bepalen of dit daadwerkelijk de nieuwe standaard gaat worden. We zijn benieuwd naar de resultaten en houden jullie op de hoogte van het verloop van de pilot.