Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Begin augustus is Roel bij ons aan boord gekomen. Roel zit in het laatste jaar van de studie Communication and Multimedia Design (CMD) en loopt een half jaar stage bij Webreact. De focus tijdens zijn stage ligt op front-end development. Hij is inmiddels vier weken onderweg, tijd om Roel eens aan de tand te voelen!

Nou, vertel maar eens. Waar kom jij nou exact vandaan?

“Ik ben geboren in de stad waar het tijdens het voorjaar en in de zomer, op vrijdagmorgen van 10:00 tot 13:00 uur, rijen dik staat met voornamelijk Aziatische toeristen en men kaasdragers en de bijbehorende ceremonie fotografeert.”

Ah. Trutjeshoek in Gelderland?

“Nee. Alkmaar. Ik heb daar trouwens nooit gewoond. Ik woon van jongs af aan namelijk in Heiloo.”

Aangezien je nog studeert vermoed ik dat je nog bij je ouders woont?

“Ja klopt. Ik woon samen met mijn ouders en m’n jongere broertje van 20. Dat gaat prima hoor. Uiteraard was het tijdens de Corona lockdowns wat lastiger. Je zit simpelweg op elkaars lip en er ontstaan dan wel eens irritaties. Maar al met al is het heerlijk wonen.”

Is je broertje ook een developer? We zoeken namelijk nog mensen.

“Haha, anders ga je lekker recruiten tijdens een interview. Hij volgt momenteel de opleiding Creative Business aan Inholland in Alkmaar. Zoals de naam al doet vermoeden: een opleiding waarbij creativiteit met ondernemerschap wordt gemixt.”

Hoe is het om in Heiloo op te groeien?

“Het voordeel van opgroeien in een relatief kleinschalig dorp is dat alles lekker in de buurt is. Zo zat de basisschool bijvoorbeeld om de hoek en heb ik vanaf m’n zesde of zevende gevoetbald bij de plaatselijke voetbalclub De Foresters. Dat was nog geen vijf minuten fietsen. Lekker makkelijk!”

Fijn hoor. Dus eigenlijk kwam je nooit buiten Heiloo?

“Zeker wel. Stappen deden we bijvoorbeeld vaak in Café Stapper in Alkmaar. Daarnaast bevond de middelbare school zich in Castricum (Bonhoeffer). Dat was een stukje fietsen, maar dat heb ik nooit erg gevonden. Ik vond het eigenlijk wel fijn om na een dag naar huis te fietsen zodat ik gelijk m’n hoofd leeg kon maken. Even op je gemak de dag verwerken.”

En je zei gevoetbald. Doen we dat niet meer?

“Daar ben ik inderdaad mee gestopt. Ik heb in totaal 12 jaar gevoetbald tot m’n 19e. Toen viel het voetbalteam uit elkaar en ging ieder z’n eigen weg. Zonde. Vervolgens ben ik wel in een ander team terecht gekomen. Maarja, dat was al een soort vriendenteam en dan ben je toch een beetje het buitenbeentje. Dus dat ging ‘m niet meer worden.”

Heb je nog contact met je voetbalvrienden van toen?

“Ja, soms spreek ik ze op straat en maken we een praatje. Daarnaast kom ik nog vaak op de club, m’n broertje voetbalt namelijk nog wel. Ik sta graag langs de zijlijn en kom dan geregeld bekenden tegen.”

Ik zag in je CV dat je op je 14e een krantenwijk had. Je bent zeg maar niet lui. Hoe was dat toen?

“Rond die leeftijd heb je allerlei wensen en dat moet ergens van betaald worden. Dus ging ik voor een krantenwijk. Ik moet wel eerlijk bekennen dat mijn vader me daarbij hielp. Lekker op de zaterdagochtend eerst alles vouwen en vervolgens moest alles voor 12 uur rondgebracht zijn. Een fijn begin van het weekend.”

Dat klinkt inderdaad aantrekkelijk. Maar wel de kerstfooi aan het eind van het jaar!

“Ja, dat was ook een groot succes. Op de desbetreffende zaterdagochtend was ik alle krantjes netjes aan het vouwen en stopte daar de kerstkaartjes in. Vervolgens ging ik op stap, maar het weer zat zeg maar niet echt mee. Het stormde. Wat denk je? Fiets om en alle krantjes inclusief kerstkaartjes door de straat. Ach, wat had ik het naar m’n zin tijdens die krantenwijk.”

En na een jaar heb je dat ingeruild voor vakkenvullen bij de Vomar. Was dat aangenamer?

“Dat was inderdaad een fijnere bijbaan. Ik zat inmiddels op het Horizon College en volgde de studie Applicatie- en Mediaontwikkelaar (MBO). Vervolgens moest ik een half jaar stage lopen en kwam ik erachter dat dit lastig te combineren was. Ik nam ’s ochtends rond half acht de trein richting mijn stage, Pharmeon in Holendrecht. Vervolgens kwam ik rond zes uur thuis en kon ik in de avond aan de slag bij de Vomar. Dat voelde als half werk leveren doordat ik me niet altijd goed kon focussen. Om die reden ben ik gestopt bij de Vomar.”

Je eerste stage bij Pharmeon. Hoe was dat?

“Pharmeon richt zich o.a. op het ontwikkelen van websites (WordPress based) voor klanten in de medische sector. Ik ben begonnen op de support afdeling om zo het bedrijf beter te leren kennen. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met diverse back-end werkzaamheden. Dankzij die stage ben ik erachter gekomen dat mijn passie niet bij back-end development ligt. Het werk dat je verricht is vaak onzichtbaar of wordt pas na langere tijd waardevol. Terwijl front-end development direct zichtbaarheid oplevert in de browser. Elke stap die je zet geeft resultaat, dat is meer mijn ding.”

Je eindstage tijdens je MBO-studie liep je bij RAADHUIS in Alkmaar. Weer een maand of 5 aan de bak. Hoe was dat?

“Dat was een hele fijne stage. Ik heb me in die tijd beziggehouden met het ontwikkelen van websites waarbij zowel WordPress als MODx als CMS werd gebruikt. Erg leerzaam. Daarnaast was het bedrijf een stuk kleiner en compacter dan Pharmeon. Een hecht team waarbij iedereen voor je klaar stond voor ondersteuning of het bijbrengen van kennis. Dankzij de stage bij RAADHUIS ben ik me gaan beseffen dat een agency beter bij mij past dan een grotere corporate.”

Vervolgens ben je van het MBO naar het HBO gegaan. Hoe was die switch?

“Het was behoorlijk aanpoten in het begin. Waar je op het MBO langer de tijd had voor projecten was het nu ineens flink gas geven. Projecten waar we normaal gesproken maanden over deden moesten nu in 10 weken worden afgerond. Toch kom je redelijk snel in de flow en ik had het eerste jaar dan ook succesvol afgesloten inclusief propedeuse.”

Waar komt die passie voor development/techniek eigenlijk vandaan? Zat dat altijd al in je?

“Niet helemaal. Op de middelbare school wist ik nog niet welke kant ik op wilde gaan. Ik heb veel open dagen bezocht om er zo achter te komen wat me wel en niet aanspreekt. Uiteindelijk is de keuze op development gevallen omdat de uitdaging binnen het vak mij erg aanspreekt. Elk vraagstuk is op meerdere manieren op te lossen. Maar voor welke oplossing kies je? En waarom? Die continue zoektocht naar oplossingen vind ik interessant en geeft mij energie.”

Gaan we hierna nog verder studeren?

“Ik heb wel nagedacht over het volgen van een Master, maar vooralsnog ga ik die stap niet zetten. Ik ben 23 jaar als ik klaar ben met het HBO en vind het dan wel tijd om aan de bak te gaan in plaats van opnieuw de schoolbanken induiken. Ik merk tijdens mijn stages dat ik heel veel kennis opdoe door aan daadwerkelijke klantprojecten te werken. Continu jezelf blijven ontwikkelen en er ook nog voor betaald worden, wat wil je nog meer.”

Je loopt nu een maand stage bij Webreact. Hoe bevalt het tot dusver?

“Helemaal top. Ik heb het zeker naar m’n zin en ik vind het een gezellige groep mensen waar ik bij terecht ben gekomen. Het is ook fijn dat je niet direct in het diepe wordt gegooid maar dat ik heel geleidelijk alle verschillende facetten binnen Webreact leer kennen. En zo stroom ik langzaam door naar het meedraaien in projecten waarbij ik me volledig kan focussen op front-end development.”

Genoeg over studie en werk. Wat doe je tegenwoordig in je vrije tijd?

“In de avond is het vaak gamen of sporten.”

Sporten? Vertel.

“Zowel cardio als krachttraining bij de plaatselijke gym. Ik ben in 2019 gestopt met voetbal en begin 2020 kwam Corona om de hoek kijken. Die combinatie zorgde ervoor dat mijn conditie achteruit ging, tegelijkertijd bleef ik hetzelfde eten als voorheen. Dus ja, dan word je zeg maar wat dikker. Vervolgens ben ik gestart met trainen en dat probeer ik gemiddeld 2 a 3 keer in de week te doen.”

En qua games?

“Gamen doe ik op een PS4 en een PC. Ik speel dan games zoals Fifa en Destiny 2. En de laatste tijd pak ik soms een potje Rainbow Six Siege mee.”

Waar word jij nou echt blij van?

“Het maken van mooie reizen en het ontdekken van culturen. Volgens mij zit dat redelijk in de familie. Mijn vader en mijn opa en oma (van m’n vaders kant) hebben exact hetzelfde. Opa en oma hebben de halve wereld rondgereisd en ik ga ze graag achterna.”

Al mooie reizen gemaakt?

“Toen ik 18 was hebben we met familie en vrienden een rondreis gemaakt door Florida in de Verenigde Staten. Daarbij zijn we net onder Orlando gestart, via Captiva Island naar de Keys gegaan om vervolgens in Miami te eindigen. Ik vond dat echt een hele toffe ervaring en het smaakt zeker naar meer.”

Welk land staat op je bucket list?

“Japan. De mix van traditionele tempels op het platteland met de hysterie en gekheid in de grote steden spreekt mij aan.”

Doen we ook nog aan bingewatchen?

“Soms. Ik heb echt genoten van Peaky Blinders. Een serie die me vastgreep en niet meer los kon laten. Alles klopte in die serie. Een feest om naar te kijken.”

Vroeger was ik fan van Rolf Wouters en meneer Sjon. Ken je die? Van onder andere Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet!

“Nee. Die ken ik niet.”

Hmm… een generatiekloof. Wie is jouw jeugdheld?

“Ik ben van jongs af aan al bezig met voetbal. Mijn overgroot opa was fan van PSV en zo ben ik ook in aanraking gekomen met die club. Mijn jeugdheld is Ibrahim Afellay. Sinds het overlijden van m’n overgroot opa is de liefde voor PSV minder geworden en ben ik meer richting AZ gegroeid. Tsja, dat gebeurt nou eenmaal als je in Heiloo woont en je omringd wordt door AZ fans.”

Je favoriete muziek?

“Qua muziek ben ik erg veelzijdig. Van hardstyle tot aan 80’s en rock.”

Concerten of festivals?

“Door Corona was het de afgelopen jaren wat lastiger. Afgelopen juni heb ik Defqon Festival bezocht, die stond al een tijdje op het lijstje. Voor volgend jaar heb ik in ieder geval Decibel Outdoor op de planning staan.”

Roel! Mag ik je bedanken voor je openheid tijdens dit interview?

“Ja, dat mag. Ik ga weer aan de slag, gegroet!”