Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Misschien heb je ‘m wel eens aan de lijn gehad: onze supportheld Joost! In december 2021 is Joost bij ons aan boord gekomen. Werken combineert hij met zijn deeltijdstudie HBO ICT aan de HvA (specialisatie Business, IT en Management). Dat betekent vier dagen per week buffelen bij Webreact, twee avonden per week naar de Wibautstraat in Amsterdam en alle vrije tijd wordt opgeslokt door zelfstudie en sporten. Ga d’r maar aanstaan! Tijd om Joost eens aan de tand te voelen.

Nou, vertel maar eens. Waar kom jij nou exact vandaan?

“Ik ben geboren en getogen in Beverwijk. Als ieniemienie Joost liep ik eerst vrolijk rond op de Laan van Kanaän. Toen mijn zusje werd geboren was het tijd voor meer ruimte en zijn mijn ouders verhuisd naar de Peelstraat in Beverwijk. En daar wonen we nog steeds.”

In dezelfde samenstelling?

“Jazeker. Ik heb het nog erg naar m’n zin thuis en wil eerst mijn studie afronden voordat ik de stap naar een eigen woning zet. Op vrijdagochtend help ik m’n moeder gezellig met de boodschappen. Kokkerellen voor de familie doe ik voornamelijk in de zomer. Dan zie je mij en m’n vader stralen achter de BBQ.”

Klinkt goed! Wat doet de rest van de familie?

“Mijn vader houdt zich bezig met kwaliteitscontroles bij farmaceut Johnson & Johnson in Leiden, mijn moeder zorgt ervoor dat thuis alles tot in de puntjes is geregeld en mijn zusje werkt op de administratie afdeling bij metaalbewerker Microtechniek in Velsen-Noord.”

Hoe was het om op te groeien aan de Peelstraat in Beverwijk?

“Ik heb er een fijne jeugd gehad. Weinig bijzonders eigenlijk. Je kent het wel, een beetje buitenspelen gecombineerd met gamen. Spannender kan ik het niet maken.”

Was ieniemienie Joost vroeger een beetje sportief?

“Ik heb in mijn jeugd aan judo en karate gedaan bij Philipoom in Beverwijk. Kraanvogel to the max. Op m’n 12e werd het tijd om naar de middelbare school te gaan. Dat was in mijn geval het Maritiem College in IJmuiden. Dus vanuit Beverwijk met de fiets en de pont naar school en weer terug. Ineens was er een stuk minder vrije tijd en koos ik ervoor om te stoppen met judo en karate.”

Ah jammer. Maar nu zit je weer in een goede flow qua sporten?

“Zeker! Via Webreact word ik door Cisco (Personal Gym) één keer per week flink onder handen genomen. Zo’n personal trainer is een goede stok achter de deur en dat was precies wat ik nodig had. De andere dag train ik volgens het door Cisco opgezette schema. Ik doe dit nu iets langer dan een jaar en ben flink wat kilo’s verloren. Ik ben energieker en ervaar een betere nachtrust.”

Verder ben je nogal fan van vissen. Waar komt die passie vandaan?

“Van jongs af aan nam m’n vader mij mee om te vissen. Als je wat jonger bent begrijp je het ontspannende element van vissen nog niet helemaal. Het was dan vaak een half uur tot een uurtje vissen en dan vond ik het wel weer mooi geweest. Nu ik wat ouder ben heb ik geleerd om ervan te genieten. Pure ontspanning dus. Ik vis nog steeds met mijn vader en op een goede dag gebeurt dat van ’s ochtends vroeg tot het avondeten. Heerlijk!”

Terug naar het Maritiem College. Volgens mij was jouw jeugddroom om kapitein te worden op een cruiseschip. Iets heel anders dan werken bij een Digital Agency. Hoe zit dat precies?

“Toen ik richting groep acht van de basisschool ging werd ik verliefd op het idee om schipper te worden op een cruiseschip. Het idee dat je de hele wereld over vaart leek me echt te gek. En dus ging ik na de basisschool naar het Maritiem College in IJmuiden. Daar lag de focus voornamelijk op de binnenvaart. Na het Maritiem College ben ik gestart met een scheepvaartopleiding, exact de weg die ik wilde inslaan.

Helaas kreeg ik in die periode de diagnose diabetes type 1. Ofwel, diabetes waar je de rest van je leven mee moet dealen. Het accepteren van die boodschap was best een ding. Het toekomstbeeld van het maken van lange reizen in combinatie met de afhankelijkheid van externe middelen, voor het onder controle houden van je bloedsuiker, leek mij niet erg rooskleurig. De diagnose vernietigde mijn droom als het ware en uiteindelijk besloot ik om te stoppen met de scheepvaartopleiding.”

Heftig. En toen?

“Toen ben ik de alternatieve opties onder de loep gaan nemen. Mijn passie voor IT en techniek bracht me uiteindelijk bij de opleiding applicatieontwikkelaar. Een groot contrast met de scheepvaartopleiding, maar uiteindelijk wel een goede keuze. Na het afronden van de opleiding applicatieontwikkelaar besloot ik om door te pakken met HBO ICT aan de HvA. Die opleiding volg ik momenteel deeltijd zodat ik vier dagen per week kan werken bij Webreact.”

En hoe bevalt Webreact?

“Ik vind het echt super hier. De openheid en de manier waarop we met elkaar omgaan is heel fijn. Bij het begin moest ik even loskomen, ben nou eenmaal het type van ‘de kat uit de boom kijken’. Maar inmiddels heb ik mijn draai binnen het team goed gevonden en help ik klanten met al hun support vraagstukken.”

Goed om te horen! Even wat anders: waar word jij nou echt blij van?

“Hoe ik me op dit moment voel. Mijn studie verloopt goed, ik heb het naar m’n zin bij Webreact, ik voel me goed en mijn diabetes is stabiel. Ik kan verder niks bedenken. Ik ben simpelweg tevreden en gelukkig.”

Maar er staan nog wel dingen op je bucket list, toch?

“Wat me te gek lijkt is het maken van verre reizen. Cultuur snuiven in landen waar ik niet eerder ben geweest. Zo zou ik graag de Chinese Muur willen bezoeken in het noorden van China.”

Hebben we nog een jeugdheld?

“Ik heb niet per se een jeugdheld. Wel iemand die ik, van jongs af aan, bijzonder kan waarderen: Bert Visscher. Zet een show op van Bert Visscher en je kunt me wegdragen.”

En jouw favoriete deuntje?

“Wat veel mensen niet van mij verwachten is dat ik nogal van Techno houd. Geen harde, rauwe techno. Maar gewoon lekker subtiel en minimal. En ik heb ook heerlijke guilty pleasures. Wat dacht je van Britney Spears of Madonna, haha. M’n Spotify playlists staan er vol mee.”

Doen we ook nog aan bingewatchen?

“Een serie zo op z’n tijd is erg fijn. Enige tijd geleden heb ik Dexter gekeken van begin tot eind. Dus acht seizoenen met fijn Dexter materiaal en uiteraard gelijk doorgepakt met Dexter: New Blood. Genieten!”