Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

In november vorig jaar mochten we Rianne verwelkomen bij Webreact. Een dijk van een UX/UI’er afkomstig uit de stal van Leads.io (later meer over stallen). Door haar CRO achtergrond zet ze niet alleen mooie designs neer, maar ook designs die daadwerkelijk converteren. Een turnster die tegenwoordig volleybalt. Je kunt haar wakker maken voor een potje knuffelen met kittens en daarnaast heeft ze een kleine anime verslaving. Oja, en ze heeft autisme. Reden genoeg om Rianne eens onder de loep te nemen!

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Autisme?

“Klopt ja. Twee jaar geleden is autisme bij me vastgesteld.”

Heeft niet iedereen autistische trekjes?

“Dat zou goed kunnen. Als je naar de indicaties kijkt herkennen veel personen zich hierin. Bij iemand met autisme werkt het brein echter anders. Hoe anders? Dat verschilt per persoon. Bij mij uit het zich vooral in overgevoeligheid voor prikkels. Denk daarbij aan sterke geuren, drukke ruimtes en harde geluiden. Spontaan iets doen leidt ook tot onrust, op grote dingen moet ik mij bijvoorbeeld minimaal een week voorbereiden. Omgaan met verandering vind ik lastig en ik word onrustig op nieuwe plekken met personen die ik niet ken. Dan moet ik eerst flink wennen.”

Je geeft aan dat het twee jaar geleden is vastgesteld. Je was toen 27. Dat is relatief laat toch?

“Autisme is vast te stellen bij kinderen vanaf twee jaar. Het had dus inderdaad fijn geweest als het eerder was vastgesteld. Dan ben je je er namelijk bewust van en kun je er ook beter rekening mee houden. Toen ik jonger was probeerde ik altijd mee te gaan in de flow van anderen, maar dat was knap lastig. Ik ging continu over m’n eigen grenzen heen. Soms ging het goed, soms ook helemaal niet. Denk aan paniekaanvallen.”

“Twee jaar geleden was een redelijk dieptepunt. Even een rondje lopen of een boodschap halen bij de supermarkt ging al niet meer. Daarna vielen alle puzzelstukjes in elkaar en had ik een antwoord: autisme. Ik houd er nu meer rekening mee en slik daarnaast medicatie. Hierdoor zijn de scherpe randjes eraf gegaan, zit ik beter in m’n vel, is m’n zelfvertrouwen toegenomen en ben ik voor het eerst in tijden weer gelukkig. Veel sporten draagt daar trouwens ook echt aan bij!”

Ja, je bent erg sportief. Drie keer in de week volleyballen als ik het goed heb, toch?

“Ja, goed voor de endorfine. Ik heb tot mijn elfde geturnd. Daarna heb ik 15 jaar lang paard gereden. Tot m’n 26e dus. Dat ik ben gestopt met paardrijden is deels te danken aan m’n vriend (Ferdinand aka Ferdi), maar ook door alle werkzaamheden die komen kijken bij paardrijden. Het kost simpelweg heel veel tijd om een paard te hebben.”

“Een jaar of twee terug heb ik weer eens een ritje gemaakt en merkte toen pas hoe erg m’n conditie achteruit was gegaan. Dus ben ik op zoek gegaan naar een gezellige teamsport, dat werd volleybal.”

En je ronselt Webreact’ers voor toernooien, right?

“Haha, klopt. Samen met Bernard, Lisanne, Matthijs en Roel hebben we onlangs meegedaan aan een toernooi. Leuk om je collega’s ook op die manier te leren kennen.”

Achter v.l.n.r.: Matthijs, Roel, Bernard en Rianne. Voor v.l.n.r.: Perry (niet Webreact) en Lisanne.

Daar ben ik ook nog wezen kijken. Moest ik ineens naar Purmerend. Waarom Purmerend?

“Omdat ik daar woon misschien? Ik ben opgegroeid in Purmerend en woon er nog steeds. Sterker nog, ik heb er samen met Ferdi onlangs een huis gekocht en begin binnenkort met klussen. Zin in!”

Heb je ook in Purmerend gestudeerd? Of is daar geen hogeschool?

“Ik heb eerst de MBO-opleiding paardenhouderij gevolgd op het Clusius in Alkmaar (tegenwoordig Vonk). Ik liep stage bij een fokkerij en begon mezelf al snel af te vragen of ik daar m’n hele leven zou willen werken. Er zijn weinig tot geen doorgroeimogelijkheden en logischerwijs begon ik onderaan. Met poep scheppen.”

“Naast m’n passie voor paarden was ik altijd al creatief. Daarom besloot ik door te studeren en kwam ik op de Hogeschool van Amsterdam terecht, bij de studie Communication and Multimedia Design (CMD). Ik ben in 2017 afgestudeerd en vervolgens aan de slag gegaan bij Leads.io. Na 6 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en kwam Webreact in beeld.”

Bevalt dat een beetje?

“Ik ben nog relatief kort in dienst, maar heb al aan meerdere toffe projecten mogen werken. Van een groot en intensief traject voor HearingCoach tot aan de wat kleinere trajecten voor uiteenlopende klanten. Die variatie bevalt me uitstekend. De scope van de werkzaamheden bij Webreact is breder dan wat ik voorheen deed. Het gaat nu om complete websites of webshops, terwijl ik me voorheen bezighield met enkel CRO voor landingspagina’s: het ontwerpen, testen en optimaliseren op basis van data. Ik kan nu meer m’n creatieve ei kwijt en dat is fijn.”

Waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken?

“Bij voorkeur maak je me vooral niet wakker. Als het dan toch moet, dan een potje volleyballen haha. Het is bij mij altijd alles of niets. Nu ben ik helemaal into volleyballen, waar ik erg gelukkig van word. En verder word ik heel blij van dieren. Lekker knuffelen met katten, ik ben van de partij hoor.”

Hebben we nog jeugdhelden?

“Harry Potter! Ik kan me volledig verliezen in fantasie werelden. Even weg uit de realiteit. Lekker nerd zijn in een andere dimensie.”

“Verder is Toos m’n jeugdheldin. De kat die m’n ouders al hadden voordat ik werd geboren. Toos is uiteindelijk 18 jaar geworden en overleed op m’n 15e. Een fors exemplaar. Ze dachten altijd dat het een rode kater was, maar het bleek een vrouwtje te zijn. Superlief beest.”

Muzieksmaak?

“Heel breed. Maar waar ik erg gelukkig van word is de muziek van Hans Zimmer. Hij heeft onder andere de soundtrack van The Lion King gecomponeerd. Wat een held. Ik houd sowieso wel van filmmuziek. Uiteraard van Hans Zimmer en James Newton Howard, maar ook bijvoorbeeld de filmmuziek van Two Steps from Hell. Een genot voor de gehoorgang zeg maar.”

Wel films, geen series?

“Jawel hoor. Voorheen veel Netflix gekeken. Van Stranger Things tot aan Castle Rock. Nu zit ik echter helemaal in de anime (geanimeerde kunst uit Japan). Veelal complexe verhalen met tal van plottwists. Je moet continu scherp blijven en ze zetten je telkens weer op het verkeerde been. Top!”


Bekijk hier ook de introductievideo die we op LinkedIn plaatsten om Rianne welkom te heten: