Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Bitvavo Learn

Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland.

Ruim 1,6 miljoen Nederlanders zijn in het bezit van cryptovaluta. Meer dan een miljoen daarvan zijn klant bij Bitvavo. Daarmee is Bitvavo het grootste Nederlandse handelsplatform in digitale valuta. Het bedrijf werd in 2018 gelanceerd en verovert wereldwijd steeds meer marktaandeel.

Hun doel? De nieuwe economie van digitale valuta toegankelijk maken voor iedereen. Dat vertaalt zich in lage transparante tarieven, een breed scala aan valuta en een eenvoudig te gebruiken app. Een educatief platform om klanten te ondersteunen bij de keuzes die ze maken kan daarbij niet ontbreken. Dat is waar Webreact en YPA om de hoek kwamen kijken!

Interesse in crypto exponentieel toegenomen

Het aantal geïnteresseerden in crypto is in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Niet zo vreemd, aangezien je in 2016 voor 1 Bitcoin nog minder dan €1.000 betaalde en je vandaag de dag daar een veelvoud voor neer moet leggen. Maar waar begin je precies als je je wilt verdiepen in de wereld van crypto?

Dat is een vraag waar veel geïnteresseerden mee rondlopen. En hun vraag werd tot op heden beperkt beantwoord. Voornamelijk op websites met losse artikelen zonder samenhang, waarbij het benodigde kennisniveau niet volledig duidelijk was. Bitvavo Learn brengt daar verandering in.

Samen met Bitvavo en YPA hebben we een platform ontwikkeld waar kwalitatieve content op een overzichtelijke manier wordt gepresenteerd. Courses (een set van verwante artikelen) op verschillende niveaus zorgen ervoor dat de toekomstige handelaar stap voor stap zijn of haar kennisniveau opvijzelt. Zo gaan ze goed geïnformeerd van start en maken ze bewuste keuzes bij het samenstellen van hun eerste portefeuille.

In 2022 hebben we samen met Webreact en YPA ons nieuwe educatieve platform gelanceerd. Bitvavo Learn helpt beginnende en gevorderde beleggers bij het verrijken van hun kennis op het gebied van digital assets. De meertalige aanpak moet onze internationale positie verder versterken. We zijn blij met het eindresultaat en kijken vol energie naar de doorontwikkeling uit.

Agile development

Het traject voor Bitvavo hebben we op een agile manier aangepakt waarbij we het Scrum framework hebben gebruikt voor de praktische uitvoering. Dat betekent dat we zijn gestart met het verzamelen en bouwen van user stories gekoppeld aan personas. Ofwel: wat wil een specifieke gebruiker bereiken en waarom?

Door elke user story te voorzien van een duidelijke Definition of Done voorkom je miscommunicatie bij de oplevering van een specifieke functionaliteit. Hier wordt namelijk exact in beschreven aan welke voorwaarden de oplevering moet voldoen. Geen verrassingen, wel zo fijn!

Ready, set, sprint!

Tijdens de ontwikkeling zelf stonden sprints centraal. Een sprint is een vaste periode waarin de eerder ontwikkelde user stories worden opgepakt. Na het voorwerk is er afgetrapt met de design sprint. De naam zegt het al: de visuele schil van Bitvavo Learn is tijdens deze sprint ontwikkeld. Vanuit design hebben we logischerwijs doorgepakt met de ontwikkeling van het platform middels een development sprint.

Sprinten is intens. Het zorgt ervoor dat je in een korte tijd veel keuzes maakt en werk verzet. De daily-stand up garandeert daarbij dat het volledige team minimaal eens per dag bij elkaar komt, inclusief de belangrijkste stakeholders vanuit Bitvavo. Wat hebben we gister ontwikkeld? Wat gaan we vandaag ontwikkelen? En welke blokkades komen we mogelijk vandaag tegen? Een fijne manier van samenwerken met veel commitment vanuit alle betrokkenen.

Headless: een future-proof platform

Schaalbaarheid is één van de belangrijke pijlers van het platform. Voor ons reden genoeg om de handen ineen te slaan met YPA, een agency uit Haarlem met een behoorlijke track record op o.a. het gebied van headless oplossingen. ‘Headless?’ horen wij je denken. Ja, headless! Daarbij wordt het beheer (de back-end) en voorzijde van de website (front-end) volledig van elkaar gescheiden. De ingezette middleware laag dient als brug tussen beiden. Elke gewenste vorm van back- of front-end kan aangesloten worden op deze middleware.

Een voorbeeld van het nut van deze set-up? De Bitvavo app. Deze wordt momenteel door honderdduizenden gebruikers ingezet voor het handelen in cryptovaluta. Het integreren van alle educatieve content in de app is mogelijk door deze aan te sluiten op de middleware laag. Zo kan het aantal gebruikers van Bitvavo Learn in korte tijd exponentieel groeien.

In nauwe samenwerking met Webreact hebben we een headless learning platform ontwikkeld voor Bitvavo. Een effectieve en fijne samenwerking waar Webreact de expert rol op het gebied van WordPress heeft ingezet en YPA zich richtte op de front-end en back-end van het platform. Tezamen hebben we een headless static Next.js platform opgeleverd.

The next steps

Samen met Bitvavo is een MVP opgesteld (Minimum Viable Product). Dat betekent dat de huidige versie de meest essentiële functies bevat waarmee het platform zichzelf kan bewijzen. Vanzelfsprekend kijken we uit naar de doorontwikkeling van het platform!