Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

Lisanne studeert Communication and Multimedia Design (CMD) aan de Hogeschool van Amsterdam. In september 2022 kwam ze bij ons aan boord als stagiaire. Na haar stage is ze blijven plakken om haar afstudeerproject bij ons af te ronden. Hoe ze haar stage heeft beleefd en wat haar afstudeerproject behelst? Je leest het in dit interview šŸš€

Je zit inmiddels alweer 9 maanden bij Webreact. Hoe heb je je stageperiode ervaren?

“Heel leuk! Van tevoren had ik weinig concrete verwachtingen, het was simpelweg mijn eerste stage bij een bedrijf op locatie. De eerdere stage die ik tijdens mijn studie liep was volledig op afstand vanwege de coronapandemie. Ik voelde me vanaf het begin af aan thuis bij Webreact door de informele en huiselijke sfeer. Iedereen is heel behulpzaam en relaxed. Vooraf dacht ik dat het een stuk zakelijker zou zijn waardoor ik redelijk nerveus startte. Achteraf nergens voor nodig. Ook het werken aan bureauzijde heb ik als prettig ervaren. De diversiteit in opdrachten maakte het uitdagend en spannend!”

Ik kan me goed herinneren hoe je binnenkwam tijdens je sollicitatiegesprek. Flink nerveus! Inmiddels sta je vrolijk voor een groep te presenteren. Een 180 graden ommezwaai. Vertel.

“Ik heb inderdaad meerdere keren gepresenteerd, zowel intern als richting klanten. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik mezelf heb verbaasd en trots ben. Ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling en het presenteren voor een groep heb ik altijd spannend gevonden, maar op de Ć©Ć©n of andere manier is het binnen Webreact heel natuurlijk verlopen en heb ik hierin echt stappen kunnen zetten.”

“Zo had ik de eindpresentatie van mijn stage goed voorbereid met Bernard (collega en begeleider UX/UI) waardoor deze vlot verliep. Hierdoor heb ik mijn stage af kunnen ronden met een 7,5. Op dit moment werk ik toe naar de eindpresentatie van mijn afstudeerproject op 29 juni. Dan mag ik stralen op het podium van de HvA. Hier kijk ik met gezonde spanning naar uit.”

Wat was het hoogtepunt van jouw stage?

“Bij Webreact vind ik de balans tussen werk en fun erg fijn. Een etentje hier, een borreltje daar. Van karten en escape rooms tot aan simulator racen. Tof! Maar het absolute hoogtepunt? Dat ik met karten hoger ben geĆ«indigd dan Roel (de andere afstudeerder). Haha.”

En vervolgens door naar je afstudeerproject. Kun je wat meer over de inhoud van het project vertellen?

“Mijn afstudeerproject focust zich op het onboarding proces van nieuwe collega’s. Op dag 1 stapt hij of zij bij Webreact het kantoor binnen. De uitdaging is om een efficiĆ«nt en waardevol onboarding proces in te richten. Een proces waarbij elke nieuwe medewerker dezelfde beleving ervaart. Informatief en vooral niet saai. Hier heb ik tijdens mijn afstudeerproject een prototype voor ontwikkeld.”

Gaaf! En hoe is het prototype ontvangen?

“Heel goed. Ik heb meerdere tests gedaan met collega’s en op diverse punten het prototype fijngeslepen. Tijdens mijn afstuderen heb ik door interne presentaties het team continu op de hoogte gehouden van de progressie. Leuk om het enthousiasme van iedereen te zien!”

Je gaf eerder aan op 29 juni de eindpresentatie te geven op de HvA. Wat zijn de plannen voor na je studie? Een master volgen?

“Ik ben voorlopig wel even uitgestudeerd, dus een Master gaat het voor nu niet worden. Ik ga eerst een maand niets doen en volledig tot rust komen. Vervolgens ga ik op zoek naar een toffe baan op UX/UI vlak.”

Gelijk doorpakken! Goed plan. Qua sport ben je ook wel een doorpakker! Zo heb ik je, samen met andere Webreact-ers, zien stralen op het volleybalveld.

“Ja, klopt. Was heel leuk om te doen. Vooraf vond er nog een avondje lessen plaats zodat iedereen op de hoogte was van de regels en basistechnieken. Erg gezellig! Zelf volleybal ik inmiddels al een jaar of 10. Voor het volleyballen heb ik getennist en op kinderdans gezeten. Jawel, kinderdans. Wie kent het niet. Inclusief drie spetterende shows in het Kennemer Theater in Beverwijk. Ik heb de DVD’s nog liggen, haha.”

Achter v.l.n.r.: Matthijs, Roel, Bernard en Rianne. Voor v.l.n.r.: Perry (niet Webreact) en Lisanne.

Sportief! En wat doen we verder in de vrije tijd?

“Van mijn oma heb ik een Singer naaimachine gekregen. Dus ik ben allerlei kleding zelf aan het fabriceren. Een ontspannen bezigheid en tegelijkertijd creatief. Verder vind ik het leuk om zo nu en dan te gamen. Mijn favoriete game? The Sims!”

Klinkt goed allemaal. Zijn we ook nog van het reizen? Of blijven we liever in Nederland?

“Ik kom uit een familie met een voorliefde voor treinen. Zo heeft mijn vader een passie voor stoomtreinen en is mijn broer bijvoorbeeld machinist. Een belangrijk onderdeel van de vakanties van vroeger was dan ook de stoomtrein. Dan gingen we bijvoorbeeld naar Duitsland en pakte we daar een prachtig traject met de stoomtrein. Een hele ontspannen manier van reizen.”

“Om terug te komen op je vraag. Een verre reis waarbij je afstanden aflegt met de trein lijkt me heel leuk, bijvoorbeeld de TranssiberiĆ« Express!”