Artwork Connect
Dé tool voor merkconsistentie en een overzichtelijk verpakkingsproces.Als merk wil je consistent naar de buitenwereld toe treden. Eén merk met één uitstraling in al je verpakkingsmateriaal. Maar hoe bewaak je dit? En hoe zorg je ervoor dat dit proces zo efficiënt mogelijk verloopt? Artwork Connect is het antwoord.
Een tool van de doorgewinterde Design to Consumer (D2C) specialist Volkers. Sinds 1925 houdt Volkers zich bezig met het bewaken van online én offline merkuitingen. Ambities zetten zij om in concrete resultaten als het gaat om merken en verpakkingen. De tool Artwork Connect is daar een typisch voorbeeld van en helpt elke betrokkene bij het ontwikkel- en uitrol proces van verpakkingen.
Start van de samenwerking
Via onze marketingpartner Bambuu kwamen wij begin 2022 in aanraking met Artwork Connect. De initiële vraag lag bij het technisch onderhouden van de website. Ofwel: voorkomen dat de website gedateerd raakt en er een risico ontstaat voor beveiligingslekken.
Voordat wij een website in onderhoud nemen maken wij een uitgebreide analyse van de fundering. We onderzoeken het ontwikkelde thema, de gerealiseerde functionaliteiten en gebruikte plug-ins. Dit om de zogenaamde ‘lijken uit de kast’ situatie te voorkomen. Na analyse bleek de website degelijk gebouwd en werd er gebruik gemaakt van de WordPress Gutenberg block-editor. Kortom, de perfecte situatie voor een mooie samenwerking.
One-pager met beperkte mogelijkheden
Door de snelle groei van Artwork Connect was het zaak om de website naar een hoger niveau te brengen. Bij de start was de website namelijk niet meer dan één enkele pagina, een one-pager. Bij het inzetten van een one-pager ben je zeer beperkt in de informatie die je toont, kun je content slecht differentiëren per persona/sector, bestaan er geen campagnematige pagina’s waar je verkeer direct naar kunt verwijzen en mis je ontzettend veel kansen op het gebied van SEO.
Het CRO adviesrapport van Bambuu vormde de basis voor de doorontwikkeling van de website. Het rapport maakte volledig duidelijk hoe de ideale website voor Artwork Connect eruit zou moeten zien. Op paginaniveau werd er nagedacht over het te vertellen verhaal en de bijbehorende conversiepaden. Voer voor onze UX/UI’er om mee aan de slag te gaan!
Terug naar de tekentafel
Vanuit het CRO adviesrapport hebben wij nieuwe componenten ontworpen. Een component kun je zien als een bouwblok, meerdere bouwblokken vormen een pagina. Het fijne van deze bouwblokken is dat je volledige nieuwe pagina’s kunt ontwikkelen door ze te combineren. Door nauw samen te werken met Bambuu en het team van Artwork Connect was het mogelijk om de designs steeds verder te verfijnen en zo toe te werken naar de meest ideale situatie. Alles uiteraard in Figma volgens het 8-punt grid systeem voor maximale consistentie tijdens het ontwikkelproces.
Lean development
Het doorontwikkelen van de website betekende het schrappen, wijzigen of toevoegen van Gutenberg blokken. Het inzetten van een Gutenberg blok stelt de beheerder in staat om de gewenste informatie in de gewenste vorm te gieten voor de bezoeker van de website. Door deze lichtgewicht editor, het toepassen van de best practices uit het verleden en de kennis die we onlangs in Porto hebben opgedaan tijdens WordCamp 2022, hebben we een razendsnelle experience weten neer te zetten.
Het eindresultaat is de transformatie van een one-pager naar een meer uitgebreide website. Voor personas en sectoren zijn losse landingspagina’s ontwikkeld voor optimale conversiepaden. Cases moeten helpen bij het creëren van vertrouwen bij toekomstige klanten. Daarnaast heeft Artwork Connect een duidelijker gezicht gekregen voor de buitenwereld en is er ruimte voor een verbeterde positionering.
Succesvolle doorontwikkeling
Het mooie aan de case voor Artwork Connect is het feit dat het doorontwikkelen van een bestaande website best een goede optie kan zijn. Het bewijst dat niet iedere projectaanvraag de start van de ontwikkeling van een nieuwe website hoeft te zijn. Daarbij is het belangrijkst dat de fundering op orde is en de website niet met plakband aan elkaar hangt. Het verkort het design- en ontwikkelproces aanzienlijk als er vanuit een solide basis gewerkt kan worden en daarmee de time-to-market.