Logo-WHITE
Cases Diensten Contact Onze aanpak Stories Over ons Werken bij Mijn Webreact

Ons adres
Breestraat 95-1
1941EG Beverwijk
Nederland

Contactgegevens
+31 (0)251 – 860 261
[email protected]

Bereikbaarheid
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:30

VAPRO

Het startpunt voor ambitieuze mensen in de procesindustrie.

VAPRO helpt bedrijven in de procesindustrie succesvol te zijn en blijven. Hoe? Door de factor mens centraal te stellen. VAPRO weet als geen ander dat werknemers van deze tijd nooit zijn uitgeleerd. De (technologische) ontwikkelingen zullen meer en meer van werknemers vragen. VAPRO faciliteert hierin en heeft wereldwijd, sinds de oprichting in 1956, duizenden ondernemingen geholpen aan goed geschoold personeel. Hiermee levert het een substantiële bijdrage aan de wensen, doelen en bedrijfsresultaten van hun opdrachtgevers.

Het belang van online

Zo snel als de ontwikkelingen gaan in de procesindustrie, zo snel gaan minstens de ontwikkelingen op het gebied van Internet. Het bedienen van bestaande opdrachtgevers en het aanboren van nieuwe markten vraagt om een stevig digitaal fundament waarbij continue doorontwikkeling een vanzelfsprekendheid is. Om dit te realiseren heeft VAPRO de handen ineengeslagen met Webreact en marketingpartner Bambuu.

Maatwerk applicatie

De vorige website van VAPRO was volledig op maat gemaakt (zowel de back-end als de front-end).

Een situatie zoals we die vaker tegenkomen bij klanten. Het resultaat is dat de klant afhankelijk is van één partij voor de doorontwikkeling van de website. Het onderhouden van een dergelijke website is vaak kostbaar en tijdrovend, alles moet immers van scratch af aan ontwikkeld worden. Daarnaast kun je als klant helaas niet eenvoudig overstappen naar een ander internetbureau aangezien het een maatwerk applicatie betreft en alle kennis van het (technische) eindproduct zich bij één organisatie bevindt.

Reden genoeg om over te stappen op bewezen en breed gedragen technologie. Het open source platform WordPress was het antwoord.

Afvangen van pijnpunten

Voorafgaand aan de doorontwikkeling had Bambuu slim strategisch onderzoek uitgevoerd via analysetools zoals Hotjar en Google Analytics. Hieruit bleek dat, voornamelijk oriënterende, bezoekers lastig hun weg konden vinden binnen de website. Het schortte aan overzicht om de bezoeker snel zijn of haar doel te laten bereiken.

Gefaseerde ontwikkeling

Samen met Bambuu en VAPRO hebben we het complete proces doorlopen richting de huidige website. Van tekentafel tot aan wireframing en van ontwerp tot aan ontwikkeling. Door korte tussentijdse opleveringen was er genoeg ruimte voor feedback en bijsturing om zo tot het beste eindproduct te komen.

Het resultaat is een overzichtelijke website die geoptimaliseerd is voor zowel desktop, tablet als mobiel. Op de website weten gebruikers hun weg nu goed te vinden. Door monitoring vanuit Bambuu en de directe feedback van opdrachtgevers van klanten hebben we in de periode na de oplevering diverse optimalisaties doorgevoerd en daarmee het conversiepercentage verder verhoogd.

Ik heb ervaren dat Webreact niet alleen een uitvoerende partij is, maar ook kritisch met me mee wilde denken in het proces. Dat is waardevol, gezien hun ervaring en expertise. Daarnaast verliep de communicatie snel en prettig via een online actielijst en regelmatige afstemming.

Organische vindbaarheid

Voor de livegang van de nieuwe website hebben wij een overzicht gemaakt van de bestaande website URL’s en deze waar mogelijk gematcht met nieuwe pagina’s. Door de juiste inzet van URL doorverwijzingen (301 redirects) is de organische vindbaarheid van de website nooit in het geding gekomen. Een geruisloze overgang die zorgt voor een perfect startpunt voor verdere organische groei. Groei die gestimuleerd wordt door de inzet van slimme SEO-technieken en het verlagen van de laadtijden via geavanceerde caching technologie.